Temazcal – Yves Vanopslagh

De Mysticus

Een TEMAZCAL is een reinigende zweethut voor iedereen, naar Centraal/Midden Amerikaanse traditie, met veel water en kruiden. De temazcal word gebruikt om het lichaam, hart en gedachten te zuiveren om een diepere verbinding te maken met alle elementen, met jezelf en met je omgeving.

De magische fusie tussen water en vuur in de zweethut, waardoor stoom ontstaat, wordt door de voorouders Atlachinolli genoemd, de energie die dualiteit van het leven symboliseert, maar ook de schepping van alle leven, de heilige eenheid die ons heling brengt.

In de Womb van Moeder Aarde verwoorden we onze intenties, en vragen voor steun, heling, zegening in het leven. We sturen heling naar onze dierbaren en verwanten en naar de wereld. Temazcales kunnen ons kracht geven, om met een heldere geest en visie ons dagelijks leven tegemoet te gaan.

Meenemen: een handdoek en vooral jezelf.

Wie is Yves?

Al ruim 17 jaar ben ik bekend met zweethutten. Daar de roeping steeds zuiverder werd heb ik een tiental jaar terug een eigen centrum opgericht “Kachina Sweatlodge”

Toen ik in 2012 mijn zielemaatje Veerle Phara in een zweethut heb mogen ontmoeten, zijn we samen verder gegaan onder de naam kachina-creative2energy en onze grenzen verlegd door de tradities van Latijns Amerika te leren. Dit door veel te reizen en bij inheemse medicijnmensen (sjamanen) in de leer te gaan. Zowel afzonderlijk, Veerle begeleid vrouwen en ik mannen op hun pad naar de bron, maar we gieten ook samen zweethutten en geven vormingen rond fire keeper etc.

De laatste jaren leer ik mannen om in hun innerlijke vuurkracht, in hun ware krijger te gaan staan, met open hart , zodat ze zich staande kunnen houden, relationeel en in de samenleving.

Mannelijke Kracht uit liefde en verbinding is mijn leuze!!

www.kachina-creative2energy.com

0032/478389718

Klik hier om terug te keren naar het overzicht van workshops.