Zweethutceremonie – Bart Wiegers

De Mysticus

Nadat we de stenen (ook wel voorouders) met intenties op het vuurplatform hebben gelegd, brengen we het vuur in het hout en verbinden we ons met het mannelijke vuur. Als de stenen roodgloeiend zijn gaan we de hut in. In een cirkel zitten we rond de hete stenen. In vier ronden vragen we het Grote Mysterie ons te reinigen op alle lagen: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. De hete stoom van het water over de stenen, brengt ons in een andere staat van bewustzijn. De drums en liederen brengen je heling en nieuwe inzichten. Je wordt aangeraakt op die plekken die je herinneren de eenheid met het bestaan te ervaren. Als alles rond is, kruipen we de hut weer uit, leg je je lichaam te rusten op Moeder Aarde en laat je de sterren naar je kijken.

Bij de eerste zweethut van het Wildeman Festival (vrijdagavond) mag je je zelf verwelkomen precies zoals je op dat moment bent. Als we hebben plaatsgenomen rondom de voorouderstenen, laat de hete stoom in de hut de bevroren delen in je hart langzaam vloeibaar worden, zodat het leven weer in je mag stromen. De reiniging zal op fysieke, emotionele, mentale en spirituele lagen het zweet en de tranen als smeltwater doen vloeien.

In de zweethut van zaterdagavond eren we onze voorouders die in de andere werelden verblijven en openen we ons voor hun boodschap en wijsheid. We maken de reis diep naar binnen in de Aarde, waar je in alle liefde en zachtheid je emoties en oude overtuigingen ontmoet. In deze diepe lagen mag je je mee laten stromen naar de wijsheid en het oude weten…

.

bartWie is Bart?

In zijn reis naar zijn man-zijn is Bart (1967) vooral diep zijn eigen innerlijk landschap gaan ontdekken.

Zijn eigen Vision Quest, de vele zweethutten, trainingen in het Sjamanisme en Taoïsme hebben zijn leven verrijkt en verdiept. Maar bovenal zijn zijn (voor)ouders, de kinderen in zijn leven en zijn prachtige vrouw Hermine zijn belangrijkste liefdevolle spiegels.

Bart begeleidt sinds 2003 Vision Quests, zweethutten en samen met Hermine Schoneveld de Essence of Love man-vrouw trainingen.

 06-25508945

www.soulquest.nl

Vuurman bij de zweethut is Marcel Schut. Hij is trainer, ademcoach, yogadocent, chef-kok en vuurman. In de Ardennen organiseert hij mannenweken en retraites.

“Met focus en afstemming ben ik aanwezig om de kracht van de stenen wakker te maken en de energie van de zweethut te ondersteunen.”

http://marcelschut.nl/mannenweek/

Klik hier om terug te keren naar het overzicht van workshops.