Wildeman Zweethut

De natuurlijke verblijfplaats van De Wildeman is een poel in het bos. Het bos staat symbool voor onze binnenwereld, de poel voor ons onbewuste. “Kom naar het bos en roep mijn naam als je iets nodig hebt”, zegt IJzerhans bij hun afscheid tegen de prins. Als we IJzerhans mogen geloven kunnen we in onze binnenwereld dus alles vinden wat we nodig hebben om uitdagende levensomstandigheden aan te kunnen.

Tijdens de Wildeman Zweethut voor Mannen gebruiken we de zweethutceremonie als poort om diep naar binnen te keren, het onbewuste binnen te gaan en antwoorden te vinden op de levensvragen die we hebben.

Doelgroep: jonge mannen, volwassen mannen en oudere mannen. Deze zweethutceremonie is niet geschikt voor jongens.

Wat deelnemers over dit evenement zeggen:

“Een week geleden  mocht ik samen met een groep andere mannen een zweethutceremonie meemaken. Wat een sensatie wat dat. Mijn ‘binnen en buiten’ werden geactiveerd, wakker geschud. En wel op zo’n manier dat ik het nu nog voel. In de zweethut werd mij een weg gewezen naar het die geheime kamer die iedereen in zichzelf heeft. Een kamer vol geheimen waarvan jezelf doorgaans niet eens weet dat die er is en helemaal niet weet welke gevoelens er verborgen liggen. Tijdens de zweethut vond ik een paar van die verborgen gevoelens, heb ze eruit gehaald, geschreeuwd en dat geeft ruimte en kracht. Juist door de ceremonie die mij heeft geleid door dit hele proces, de gelijkgestemdheid die ik voelde met de andere mannen, is deze dag voor mij een top dag geworden” – Hans van Eerden.

“De zweethut was een reinigende en best pittige ervaring die mij zoals een storm op zee mijn eigen kracht heeft doen ervaren waardoor diep in mij liggende  krachten en energie zijn opgeroepen en wakker geschud” – Frans van Wijk.

“Ik heb de zweethut als zeer plezierig ervaren. Vooral ook door het moment, zo met zonnewende. De drukte van het gewone leven rond deze periode werd heel mooi tot stilstand gebracht door deze dag” – Baruch van Collum.

Begeleiding: De begeleiding is in handen van Klaas Otten een Arjan Verschuur. Zij nemen afwisselend de rol van watergieter en vuurhoeder op zich: in Lopik Klaas de rol van watergieter en Arjan de rol van vuurhoeder, in Neede Arjan de rol van watergieter en Klaas de rol van vuurhoeder.

Aanvang en einde: vanaf 10 uur ben je welkom. Om 10:30 uur openen we de cirkel, waarin we in verbinding met de krachten van hemel en aarde, windrichtingen en elementen zullen werken. De eindtijd is afhankelijk van het verloop van de ceremonie. Hou er rekening mee dat het de hele dag duurt.

Data en locaties in 2019: zaterdag 23 maart – Lopik; zaterdag 22 juni – Lopik; zaterdag 21 september – Neede, en zaterdag 21 december – Lopik.

Investering: 1 dag en € 80. Dit is inclusief 21% BTW en een lichte maaltijd na afloop van de zweethut.

Voor meer informatie en aanmelden stuur je een email naar Arjan Verschuur.