Rare jongens, die oude Grieken en Romeinen – Marc Steen

Dit is een beweging/dans workshop. We duiken in de filosofie van levenskunst; we doen dat headfirst en op blote voeten. We gaan drie stromingen onderzoeken—en vooral ervaren met onze lijven en ons gevoel: deugdethiek (Aristoteles), hedonisme (Epicurus) en stoisme (Epictetus). Zo ontdekken en ervaren we nieuwe betekenissen van de woorden “deugd” (gaat over excelleren, niet over braaf zijn), “hedonistisch” (gaat over genieten, niet over consumeren) en “stoïcijns” (gaat over omarmen van emoties, niet over negeren).

Je neemt de ervaringen vanuit de workshop mee je dagelijks leven in, als jouw persoonlijke levenskunst. Maximum 12 deelnemers.

.

Wie is Marc?

Ik hou erg van bewegen en dansen, bijv. Ecstatic Dance en capoeira. In 2017 heb ik de Opleiding DansCoaching afgerond; daarmee kan ik mensen faciliteren in hun persoonlijke ontwikkeling: dingen in beweging brengen vanuit de wijsheid van hun lichaam en hun gevoel. 

Mijn missie is om praktische wijsheid in de wereld te brengen—door hoofd/denken en lijf/voelen te combineren. Ik werk vier dagen per week bij TNO (marcsteen.nl) (daar gaat het vaak over hoofd/denken).

marc@makemoves.nl

www.makemoves.nl

Klik hier om terug te kern naar het overzicht van workshops en workshopgevers.