Onze visie

Met het Wildeman Festival willen we een bijdrage leveren aan de heling en persoonlijke ontwikkeling van mannen.

In onze visie is de essentie van onze innerlijke groei als man dat we delen die we onbewust van ons zelf hebben buitengesloten alsnog insluiten. Bijvoorbeeld onze agressie of seksualiteit. Of onze sensitiviteit en intuïtieve weten. Op al deze gebieden kunnen we als man ongewenste blokkades en beperkende overtuigingen hebben, die maken dat we niet vrij zijn om als man gewoon ons zelf te zijn.

Het woord wildeman kan de associatie oproepen van mannen die als wilde beesten tekeer gaan. Uit het sprookje van De Wildeman of IJzerhans komt echter een heel ander beeld naar voren: het beeld van een jongen die in de loop van zijn ontwikkeling tot volwassen man de onbewuste en beperkende conditioneringen van zijn opvoeding van zich aflegt. Onder begeleiding van een mannelijke mentor integreert hij alle aspecten van zijn wezen: zijn grootsheid en zijn nietigheid, zijn hardheid en zijn zachtheid, de minnaar en de krijger in zichzelf, zijn kracht en zijn kwetsbaarheid.

Het beeld van De Wildeman of IJzerhans is dus bij uitstek het beeld van een hele man. Een man die tegelijk aards en spiritueel is, daadkrachtig en sensitief, afwisselend actief en passief. Dat beeld spreekt ons aan. Daarom hebben we dit mannenfestival het “Wildeman Festival” genoemd.

Wil je weten wat hoe  het programma van het Wildeman Festival er uit ziet? Klik hier om meer te lezen.