Kernteam

Het kernteam van het Wildeman Festival wordt op dit moment gevormd door Arjan Verschuur, Ronald Snel, Klaas Otten en Johan Meijen.

.

Arjan Verschuur

“De directe aanleiding voor het Wildeman Festival is dat ik  graag met mijn zoon Misha naar een mannenfestival wilde. Vanaf mijn tienerjaren heb ik namelijk zelf ervaren hoe heerlijk het is om met mijn vader op te trekken en regelmatig met een groep mannen samen te zijn. In de jaren 80 bij Scouting, waar we allerlei avontuurlijke expedities in de buitenwereld ondernamen. Vanaf eind jaren 90 ook in diverse mannenworkshops, waar we innerlijk op onderzoek gingen. In 2002 begon ik een mannencirkel. Dit werd al snel een vriendengroep, waarmee we dansten, lachten, stoeiden, stil waren en deelden wat ons als man bezig hield. In familie- en systeemopstellingen en Soul Voice® vond ik vervolgens het gereedschap om diepgaand met mannen aan heling en persoonlijke ontwikkeling te kunnen werken. In het Wildeman Festival komen al deze elementen voor mij samen: vader en zoon zijn, binnen- en buitenwereld, groeien en genieten.” – Arjan Verschuur, initiator en algemeen coordinator Wildeman Festival.

.

Ronald Snel

“Als man weet ik inmiddels hoe belangrijk het is om verbinding met mezelf te hebben, hierdoor maak ik o.a. makkelijker contact met anderen. Vroeger, toen ik weinig tot geen verbinding met mezelf had en mij liet leiden door angsten en gedachten, leed ik een wat afwezig leven en zocht ik verdoving in afleidingen en verslavingen. Het volgen van een mannenweekend bij Ton van der Kroon, het bijwonen van mannencirkels en -workshops en het vervolgens zèlf opzetten van een mannencirkel, heeft mij als man geholpen om steeds meer de regie over mijn eigen leven te nemen. Zo kan ik wel zeggen dat ik in mijn man-zijn ben gegroeid; ik ben daadkrachtiger en meer doelgericht. Ik weet zelfs op z’n tijd mijn vriendin de mond te snoeren ;>). Graag lever ik dan ook mijn bijdrage aan het Wildeman Festival; een plek waar mannen de verbinding met zichzelf en met anderen kunnen versterken. Voor het festival ben ik, als stroomlijner, verantwoordelijk voor de planning en de logistiek. Ook ben ik het aanspreekpunt voor de vrijwilligers die het festival mede mogelijk maken.” – Ronald Snel, lid kernteam en coördinator vrijwilligers en festival planning.

.

Klaas Otten
160507WILDEMAN-0023-2

“Samen zijn met mannen. De energie voelen van mannen. Er gewoon mogen zijn bij mannen. De waarde daarvan heb ik de laatste jaren pas geleerd. Dat ik daar kan zijn in rust en verbondenheid. Op het moment dat ik las van het initiatief van het Wildeman Festival was het voor mij duidelijk dat ik daar een bijdrage aan wilde leveren. Het creëren van een energie op en rond het festival, waarin mannen zichzelf kunnen zijn, samen kunnen delen, samen kunnen lachen en huilen, samen de grenzen van het man zijn ontdekken en verleggen, samen oude wonden kunnen helen, daar wil ik graag aan bijdragen vanuit mijn eigen man zijn. Om daar samen te geven en te kunnen ontvangen van en met andere mannen.” – Klaas Otten, lid kernteam en coordinator workshop-programma en bezinningsplek Wildeman Festival.

.

Johan Meijen

“Ik heb de waarde om alleen met mannen te zijn goed kunnen ervaren op het mannenveld van het Hieros Gamos Festival. Daar merkte ik een thuiskomen in het mezelf. Met andere mannen hoef ik me niet te bewijzen, hoef ik niet aardig gevonden te worden. En genieten van de verbinding van het zijn. Verbinding met andere mannen, en vooral ook in de verbinding met mezelf.
Als deelnemer op het eerste Wildeman Festival heeft het vuur me de richting gegeven om mijn man-zijn verder te ontwikkelen. Dit is het begin geworden van het hart volgen en nieuwe dingen aangaan. Het logisch vervolg was om op het tweede Wildeman Festival 1-op-1 sessies te geven. Een zweethut bracht het inzicht om me nog meer met het Wildeman Festival te willen verbinden en toe te treden tot het kernteam” – Johan Meijen, lid kernteam en coördinator healingveld en EHBO.