Voorbij #MeToo: wat kunnen we anders doen? – Ewald Wagenaar

Deze workshop gaat over de kwetsbaarheid van de seksualiteit tussen mannen en vrouwen en tussen gelijke seksen onderling. Met #metoo vers in het geheugen gaan we het hebben over grenzen overschrijden en grenzen stellen, over daderschap en slachtofferschap.

“Dat gaat toch niet over mij”, vraag je je misschien af. Maar … ben ooit (misschien maar een klein beetje) over de intieme grens van een ander gegaan? Of ging ooit iemand (misschien maar een klein beetje) over jouw grens? Wat mag (tot nu toe) niemand van jou weten? Nadat we onze pijn gevoeld hebben, onderzoeken we hoe dit in onze relaties kan/kon doorwerken en hoe wij de man kunnen zijn die present is, die in zijn daadkracht blijft staan en die liefdevol én veilig is. Ben jij bereid de uitnodiging aan te nemen en het (misschien een beetje) anders te gaan doen? 

.

Wie is Ewald?

Ewald Wagenaar (1961), partner, vader en opa, is als kritisch spiritueel onderzoeker de uitgever van het online spirituele platform Koorddanser (www.kd.nl). Daarnaast is hij bestuurslid van de stichtingen Odysseus Mannenwerk(.nl) en Academie voor Geesteswetenschappen, trainer, docent, schrijver en communicatieadviseur. Hij heeft in zijn jeugd persoonlijk te maken gehad met seksueel misbruik. Het is zijn missie bij te dragen aan het vergroten van de bewustwording en heling door overdracht van informatie, delen van ervaringen en het stimuleren van zelfobservatie.

 www.kd.nl

www.horusonline.nl

Klik hier om terug te keren naar het overzicht van workshops en workshopgevers.