Grenzen stellen (emotioneel lichaamswerk) – Erik Habraken

De Krijger

Leren grenzen stellen voor jezelf, oefeningen.

Grenzen kunnen stellen is het tegenovergestelde van: over je heen laten lopen, pleasen, misbruik van je laten maken. Het gevolg van te weinig je grenzen aangeven is dat je je niet serieus genomen voelt, dat je niet gezien wordt of dat je geen respect ervaart. Dit zijn hele vervelende situaties toch?

Waarom is grenzen stellen dan toch zo moeilijk?

Het kan zijn dat je bang bent dat mensen je niet meer aardig vinden, of dat je het rot vindt dat je iemand teleurstelt, of dat je je schuldig voelt als je een grens stelt.

erikboomWie is Erik?

Meer dan 25 jaar stond ik aan het hoofd van een voedingsbedrijf met een 12-tal mensen in dienst. Op materieel gebied had ik genoeg bereikt en toch miste ik diepgang en voldoening. In 2005 gooide ik het roer om en gaf mezelf ruimte om terug te studeren.  Ik koos hollistische en lichaamsgerichte opleidingen en bekwaamde me in ELW®, Reiki, Kundalini Yoga, Tantra, EMDR en Familieopstellingen. Deze weg bracht me dichter bij mezelf en geeft me voldoening en zingeving.

‘Gezondheid’ en ‘Wat maakt een mens gelukkig of wat brengt hem terug in balans?’ heeft me altijd geboeid. De wijsheid over de menselijke geest, voeding, beweging, ademhaling of adem loopt als een rode draad door mijn leven. Ik ontdek (nog) steeds nieuwe dingen. Genietend van het leven in een goede gezondheid, reizend, ziend en lerend, deel ik graag deze ontdekkingen en ervaringen in groepslessen of individuele begeleiding.

www.assayya.be

+32 (0) 495 32 98 30

Klik hier om terug te keren naar het overzicht van workshops.