De vuurloop – Surardaja

Vuur verwarmt, vernietigt, fascineert, schrikt af en dwingt respect af en zonder dit respect is het onmogelijk over het vuur te lopen. Een vuurloop gebruik je als krachtige ceremonie bij een overgangsfase in het leven. Je sluit iets af en je begint iets nieuws.

“Wat mag jij afsluiten of opnieuw beginnen?”

Als je voor het vuur staat en de hitte voelt stralen, zegt je instinct: doe een stap achteruit, niet doen, wegwezen hier. Het vergt moed om over vuur te lopen. En … Je hoeft je niet te bewijzen.

Maar wat betekent daadkracht dan voor mij? Nu op dit moment en op andere momenten in mijn leven?

vuurbed Je hoeft je niet te overschreeuwen. Je mag nederig worden en contact maken met het vuur dat voor je ligt en dat in verbinding brengen met jouw eigen innerlijke vuur. Het vuur als leermeester die je bij je essentie brengt.

Als je dán voluit ja zegt, voel je van binnenuit dat je de ruimte en de moed hebt om de eerste stap te zetten. Dít moment is alles waar het over gaat. In dit ene moment transformeert je angst naar kracht en je eenzame innerlijke strijd transformeert naar een overwinning die gevierd mag worden met alle mannen om je heen. Daarom doe je een vuurloop wel zelf, maar nooit alleen.

Het lopen over de hete kolen is dan louter de bevestiging van het innerlijke proces en de keuze die je maakt als je de hitte van het vuur toelaat om je hart te verwarmen met liefde en je mannelijke kracht naar buiten brengt.

Iets wat in aanraking is geweest met vuur transformeert, verandert en komt er nooit meer in dezelfde hoedanigheid uit. Dat mag je laten zien met alles wat je in je hebt.

Een vuurloop is niet alleen een fysieke overwinning op jezelf. Het vuur is ook een emotionele, mentale en spirituele healer. Accepteer het vuur als je leermeester en laat het zijn zuiverende werk doen. Uiteindelijk gaat het dus niet eens over het lopen over vuur, maar over het vertrouwen dat je in jezelf kunt aanboren en het contact dat je hebt met je eigen innerlijke vuur. Meedoen met de vuurloop maakt je hiervan bewust.

Lopen over de kolen werkt verhelderend. Als het je gelukt is over de hete kolen te lopen, wat kun je dan nog meer aan in het leven?

Een vuurloop bij ons is geen kwestie van Tsjakka roepen en je vooral inbeelden dat het vuur eigenlijk verse sneeuw is. Zo kán het natuurlijk wel, maar dan ontzeg je jezelf een grootse innerlijke transformatie.

Wie zijn Surardaja?

De Vuurloop wordt begeleid door het team van Surardaja, dat bestaat uit vuurloopleider Wubbe Henk Veldhuis en de vuurmannen Richard Donker, Martin Pals, Jelle Hainje en Peer van Bussel. Samen hebben zij al ettelijke vuurlopen begeleid van klein en intiem tot zeer groot en omvangrijk.

Praktisch

Je bent nooit te oud of te jong voor een vuurloop. Je hebt ook geen bovennatuurlijke krachten nodig. Deelname is dus mogelijk voor alle mannen en jongens op het festival. Ben je nog geen 18 jaar, dan heb je schriftelijke toestemming nodig van een ouder of voogd. Je krijgt een polsbandje als herkenning dat je meedoet met de voorbereidingen op de vuurloop. Mannen en jongens zonder polsbandje worden niet toegelaten om over het vuurbed te lopen.

“We bereiden je energetisch goed voor op de vuurloop”

Vuurlopen betekent voorbereiden. De deelnemers verzamelen om 19.00 uur op een afgesproken plek. We ontsteken gezamenlijk het vuur en geven onze intenties daar aan mee. Vervolgens gaan we ons voorbereiden op het moment dat je voor het vuur staat. Dit duurt 1,5 á 2 uur. Het feitelijke vuurlopen start dus tussen 21.00 en 21.30 uur.

Let op!  Gebruik je medicijnen of zijn er andere persoonlijke omstandigheden waarmee rekening gehouden moet worden? Geef dat dan aan als je je aanmeldt.

Klik hier om terug te keren naar het overzicht van workshops.