De roep van de Wildeman – Arjan Verschuur en Jeroen Claesen

De symboliek in het verhaal van De Wildeman of IJzerhans kunnen we zien als een oproep om op avontuur te gaan. Niet naar exotische oorden in de buitenwereld, maar naar onbekende gebieden in onze binnenwereld. Immers: de wildeman wordt gevonden in een modderpoel in het bos; en nadat de prins hem heeft vrijgelaten, laat de wildeman hem drie dagen bij een gouden bron in het bos zitten. Zowel die modderpoel als die gouden bron in het bos zijn symbolen voor delen van ons onbewuste.

In deze rituele workshop nodigen we je uit om te vertragen, spiraalsgewijs de weg naar binnen te lopen, los te laten wat je niet meer nodig hebt, letterlijk door de modder te gaan om contact te maken met je innerlijke bron van levensvreugde, door Schelp je levenskracht te laten aanblazen en je als herboren weer naar buiten te richten en met de andere mannen te verbinden. Tijdens dit ritueel werken we onder andere met de helende kracht van Schelp, Slak en Spiraal, de elementen Aarde, Water, Lucht en Vuur en onze stem.

.

Wie zijn Arjan en Jeroen?

Arjan is bekend als initiator van het Wildeman Festival. Hij heeft een voorliefde voor mythen en volksverhalen als metafoor voor persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei. In het dagelijks leven is hij o.a. werkzaam als coach voor mannen, begeleider van familie-opstellingen en Soul Voice® Practitioner.

06 – 22 71 29 01

www.arjanverschuur.nl

Als Schelpenhoeder werkt Jeroen met de kracht van de Spiraal en Slak.

De Slak zorgt voor onthaasting en vertraging tot het ritme van je ziel. De kracht van de Spiraal zal je ervaren tijdens dit ritueel.

www.vleugelhoorn.be

Klik hier om terug te keren naar het overzicht van workshops en workshopgevers.