De reis van de Wildeman

Een avontuurlijk, diepgaand en transformerend groei-jaar voor mannen

Waarom?

De Wildeman roept je om op avontuur te gaan. Niet naar verre landen of exotische stranden in de buitenwereld, maar naar onbekende gebieden in je binnenwereld. 

Om met het licht van je bewustzijn af te dalen in je persoonlijke en het collectieve onbewuste.

Om oude wonden te helen. 

Om onderdrukte emoties alsnog te doorvoelen, beperkende overtuigingen te transformeren en destructieve patronen los te laten. 

Om thuis te komen bij je zelf en onvermoede talenten te ontdekken. 

Om je mannelijke scheppingskracht in eigendom te nemen. 

Om de weg vrij te maken om jouw gave met de wereld te kunnen delen.

Om als een ander mens in de gewone wereld terug te keren en jouw unieke bijdrage te leveren aan het grote geheel.

Hoe?

Aan het begin van de reis stappen we samen over de drempel van de gewone wereld in de wereld van het onbekende. Wat we in die onbekende wereld tegen komen, weten we nog niet. Het is niet voor niets een onbekende wereld! En dat maakt de reis ook zo heerlijk avontuurlijk! Het enige dat we weten, is dat we op zeker moment weer over de drempel van de onbekende wereld in de gewone wereld zullen stappen. 

Tijdens de Reis van de Wildeman werken we in een Sacred Space: een rituele ruimte, die we samen creëren door onze intenties uit te spreken en spirit-helpers om steun te vragen. Wat wij als reisleiders verder meenemen is onze levenservaring, een passie voor persoonlijke ontwikkeling en mannenwerk en deskundigheid op het gebied van sjamanistische rituelen, zoals de Zweethut-ceremonie en Vision Quest, systemisch werk (familieopstellingen), Soul Voice® (adem- en stemwerk) en diverse vormen van lichaamsgericht therapie, waaronder Somatic Experience, Rebalancing en Trager.

Wat?

De Reis van de Wildeman is geen training maar een ontdekkingsreis. Een reis waaraan we beginnen met de intentie om in ons lijf te zakken, onze gedachten tot rust te brengen, te voelen wat er in ons hart leeft, antwoorden te vinden op vragen die er in ons leven, te groeien in bewustzijn en samen plezier te maken. 

Deze ontdekkingsreis bestaat uit vijf weekenden (van vrijdagavond t/m zondagmiddag) verspreid over een jaar. Elke vrijdag verzamelen we tussen 17:00 en 18:00 uur. Tussen 18:00 en 19:00 genieten we samen van een warme maaltijd. Om half 19:30 ’s avonds beginnen we met het programma. We sluiten elk weekend op zondagmiddag uiterlijk om 17:00 uur af.

Wanneer en waar?

Data onder voorbehoud

  • 8 – 10 november: blok 1
  • 13 – 15 december: blok 2
  • 31 januari – 2 februari: blok 3
  • 20 – 22 maart: blok 4
  • 1 – 3 mei: blok 5

We vinden nog een geschikte plaats om te reizen. Deze plaats heeft een (omsloten) binnen- en buitenruimte waar we ongestoord en buiten het zicht van anderen kunnen reizen. Deze plaats bevindt zich in of nabij een natuurgebied, met een meertje of stromend water. Op het terrein mogen we vuur maken en is er (ruimte voor) een zweethut.

Met wie?

De Reis van de Wildeman wordt begeleid door Arjan Verschuur, Klaas Otten en Johan Meijen. 

Arjan Verschuur is initiator van het Wildeman Festival. Hij werkte jarenlang als procesbegeleider en projectmanager voor non-profit organisaties en trad op met Nederlandstalige luisterliedjes. Sinds begin 2014 begeleidt hij mensen in diepgaande transformatieprocessen. Daarbij maakt hij o.a. gebruik van de helende kracht van familie-opstellingen, de Soul Voice® methode en etherische oliën. 

Klaas Otten is vanaf het begin als lid van het kernteam bij het Wildeman Festival betrokken. Hij werkt als trainer en coach in het bedrijfsleven en is gespecialiseerd in de begeleiding van sjamanistische rituelen, zoals de zweethut-ceremonie en Vision Quest.

Johan Meijen is vanaf het begin bij het Wildeman Festival betrokken en sinds begin 2018 als lid van het kernteam. Hij werkte tot enkele jaren geleden in de ICT-wereld, maar heeft tegenwoordig een eigen praktijk als lichaamsgericht therapeut. In zijn praktijk werkt hij o.a. met Rebalancing, Somatic Experience en Trager.

We beginnen aan deze reis met minimaal 9 en maximaal 12 deelnemers, zodat er voldoende tijd is om aandacht te geven aan het persoonlijke proces van iedere deelnemer. 

Investering (o.v.b.)

De Reis van de Wildeman vraagt een investering van 5 weekenden en ca. € 2.400. Dit is inclusief verblijf, 6 biologische maaltijden per weekend en BTW.