De fontein van de eeuwige jeugd – Arjan Verschuur

In deze ochtendmeditatie combineren we de Vijf Tibetanen met oefeningen uit de Soul Voice® methode en Energetische Meditatie.

De Vijf Tibetanen zijn vijf eenvoudige dynamische lichaamsoefeningen, die – als je ze regelmatig achtereenvolgens doet – veel energie geven. Men zegt dat ze werden onderricht door Tibetaanse lama’s, vandaar de naam.  Samen worden ze ook wel ‘de fontein van de eeuwige jeugd’ genoemd.

Tijdens mijn opleiding tot Soul Voice® Practioner ontdekte ik de gouden combinatie van De Vijf Tibetanen met klank en intentie. Daardoor worden de oefeningen nog krachtiger en makkelijker om uit te voeren. Het klinken helpt namelijk om de spanning die je tijdens het doen van de oefeningen in je lijf tegen komt, los te trillen.

Op energetisch niveau is elk van De Vijf Tibetanen werkzaam op een van de vijf onderste chakra’s. Door nog twee oefeningen uit Energetische Meditatie toe te voegen, ontstaat een routine waarmee je ze alle 7 op een rijtje kunt zetten. Samen werken ze als een schoonmaakbeurt op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau.

Neem mee: een yogamatje en los zittende kleding in laagjes.

 

Wie is Arjan?

Arjan Verschuur (1969) heeft in het dagelijks leven o.a. de rol van zoon, broer, weduwnaar, vader van vier kinderen, echtgenoot en vriend. Hij werkt als zelfstandig procesbegeleider en projectmanager en begeleidt mensen met behulp van opstellingen en individuele Soul Voice-sessies bij hun persoonlijke ontwikkeling en transformatieprocessen. Hij volgde diverse mannenworkshops, begeleidde jarenlang een doorgaande mannengroep en is initiator van het Wildeman festival. Om fris en fruitig aan de dag te kunnen beginnen, doe ik de Vijf Tibetanen (bijna) dagelijks. Deze routine wil ik graag met je delen.

info@arjanverschuur.nl

www.arjanverschuur.nl

Klik hier om terug te keren naar het programma.